Wanneer heeft u een hoortoestel nodig?

Gehoorverlies ontstaat geleidelijk

Meestal ontstaat slechthorendheid geleidelijk aan, waardoor de persoon in kwestie er zelf maar weinig van merkt. Vaak zijn het dan de gezinsleden of collega's die het eerste in de gaten hebben dat iemand slechthorend is. Steeds vaker moeten ze herhalen wat er gezegd is, of men stoort zich aan de TV of radio die telkens een stapje harder wordt gezet.

Proces van gehoorverlies

Op het moment dat de slechthorende zelf tot het besef komt dat hij of zij minder goed hoort, is het proces van gehoorverlies al langere tijd aan de gang. Telefoneren gaat minder makkelijk en zachte passages in muziek zijn niet zo goed meer hoorbaar. Vooral in gezelschappen, zoals recepties en verjaardagen, wordt het spraak verstaan steeds moeilijker. Ook in andere rumoerige situaties gaat dit probleem zich steeds vaker voordoen.

‘Slechthorendheid kan ook ontstaan van de ene op de andere dag en soms gaat slechthorendheid samen met oorsuizen (tinnitus) wat een extra belasting vormt.’

Zoek snel naar een oplossing

Vaak stellen slechthorenden de eerste stap naar een oplossing voor bovenstaande problemen lange tijd uit. Het gevolg hiervan is vaak een onnodige inspanning om toch wat te kunnen verstaan en sociale afzondering. Uit onderzoek is gebleken dat het dragen van een hoortoestel, bij bovenstaande klachten, een positief effect kan hebben op de levenskwaliteit en het welzijn van de slechthorende.

Heeft u last van gehoorverlies?

Neem nu contact op met deciBel Hoortoestellen om uw gehoor te testen. Voor meer informatie vult u het onderstaande contactformulier in of neemt u contact op met de dichtstbijzijnde deciBel hoorwinkel

Vraag het aan de deciBel audiciens

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld
deciBel Hoortoestellen, de vakaudicien in uw regio
Kennismaken

IJsselstein

Jan vd Heydenweg 2
3401 RH IJsselstein
tel: 030 - 688 54 00
Bezoek deciBel

Serviceadressen

Onze service adressen zijn altijd in de buurt voor hulp en advies
Bekijk onze serviceadressen

Mijdrecht

Raadhuislaan 7
3641 EG Mijdrecht
tel: 0297 - 214 686
Bezoek deciBel

Aangesloten bij

Hoor Profs
StAr

Woerden

Polanerbaan 2
3447 GN Woerden
tel: 0348 - 433 999
Bezoek deciBel
Copyright © 2018 - deciBel Hoortoestellen B.V. Privacyverklaring