Kosten & vergoedingen

Het keuze protocol in stappen

  • Uitgebreide hoortest (medische check en audiologische metingen).
  • In kaart brengen wat uw gehoorverlies betekent in de praktijk.
  • Bepalen in welke categorie bij uw situatie past (categorie 1 zijn de meest eenvoudige toestellen, categorie 5 de meer complexere toestellen).
  • Bindend advies, wat bij iedere audicien hetzelfde is.
  • Uitkiezen van hoortoestel uit de passende categorie. 

Wanneer komt u in aanmerking voor een vergoeding?

Hoortoestellen komen in aanmerking voor vergoeding als het gehoorverlies meer dan 35 dB (gemiddelde verlies bij 1000, 2000 en 4000 Hz)  bedraagt en/of u last heeft van ernstige Tinnitus.

Keuze protocol

Hoortoestellen (en hoorhulpmiddelen) worden vanaf 1-1-2013 verstrekt op basis van het keuze protocol, dat door Zorgverzekeraars Nederland is vastgesteld. Dit is gebaseerd op 'functiegerichte aanspraak', wat inhoudt dat u hulpmiddelen moet krijgen waarmee u goed kunt functioneren: geavanceerd waar dat nodig is en simpel waar dat mogelijk is.

Vergoedingen

Voldoet het gekozen toestel naar verwachting, dan wordt door uw zorgverzekering 75% van de kosten gedekt. De eigen bijdrage is dus 25% van deze kosten maar kunnen in bepaalde gevallen aanzienlijk lager worden indien er ook sprake is van een aanvullende verzekering die hoortoestellen dekt.

NB: De exacte bedragen per categorie verschillen per zorgverzekeraar en voor verzekerden van de Achmea zorggroep gelden andere vergoedingsregels. De audiciens van deciBel Hoortoestellen kunnen u precies vertellen na doorlopen van bovenstaande procedure, wat uw kosten zullen zijn.

Geavanceerde toestellen

De meer geavanceerde hoortoestellen en de hoortoestellen in nieuwste uitvoeringen en technieken vallen meestal buiten de door de Zorgverzekeraars samengestelde lijst. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze toestellen te proberen en aan te schaffen. Echter in veel gevallen is het niet toegestaan, door uw zorgverzekering, het verschil boven de "adequate" oplossing bij te betalen en zullen de kosten geheel voor u zelf zijn. Er zijn enkele verzekeraars waar bijbetaling wel is toegestaan, uw audicien kan u hierover meer vertellen.

Meer informatie over de kosten & vergoedingen?

Wilt u meer weten over de kosten en vergoedingen voor uw hoortoestel of hoorhulpmiddel? Kom dan langs in één van hoorwinkels

Vraag het aan de deciBel audiciens

Naam: *
 
Telefoon: *
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld
deciBel Hoortoestellen, de vakaudicien in uw regio
Kennismaken

IJsselstein

Jan vd Heydenweg 2
3401 RH IJsselstein
tel: 030 - 688 54 00
Bezoek deciBel

Serviceadressen

Onze service adressen zijn altijd in de buurt voor hulp en advies
Bekijk onze serviceadressen

Mijdrecht

Raadhuislaan 7
3641 EG Mijdrecht
tel: 0297 - 214 686
Bezoek deciBel

Aangesloten bij

Hoor Profs
StAr

Woerden

Polanerbaan 2
3447 GN Woerden
tel: 0348 - 433 999
Bezoek deciBel
Copyright © 2018 - deciBel Hoortoestellen B.V. Privacyverklaring